Pilota a l’escola. Esforç i dedicació per arribar a ser un esportista d’elit

Amb el projecte PILOTA A L’ESCOLA, els alumnes de tercer i quart de primària han gaudit d’un magnífic matí de pilota valenciana amb professionals d’aquest àmbit. A través d’una petita explicació els alumnes han après gran quantitat d’aspectes relacionats amb les diverses modalitats del joc de la pilota. Destacar sobretot, l’esforç i dedicació que es necessita per arribar a ser un esportista d’elit en l’esport.

D’altra banda, han tingut la sort de poder posar en pràctica tot l’après a través de jocs i activitats específiques d’aquest esport, sent corregits per tot un professional i campió de pilota com és Josep Rodríguez Gómez, més conegut com «Josep de Xeraco»

Qui diu que no tinguem al proper campió de pilota valenciana entre els nostres alumnes?

Accede a las imágenes en google fotos

El programa Pilota a l’Escola és un programa que naix l’any 2005 en la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports amb la finalitat d’introduir la pilota valenciana en els centres educatius de la Comunitat Valenciana i que la Federació de Pilota Valenciana, com a entitat pública reconeguda oficialment per promocionar el nostre esport, s’encarrega d’aplicar-lo, coordinant i organitzant les diferents activitats sota la supervisió i col·laboració del departament de Coordinació de Pilota Valenciana de la DGE.

Aquest programa suposa el primer contacte amb la pilota valenciana per a la gran majoria de l’alumnat que d’aquesta forma coneix i pràctica el nostre esport nacional. A més, els alumnes adquireixen els valors de l’esport i més concretament els que transmet la pilota valenciana, entre els quals destaquem, a més dels psicomotors inherents a qualsevol esport, els valors psicològics: l’ambient tradicional en la pilota potencien les millores psíquiques, ja que aquest ambient es caracteritza per la manca d’individualisme i poc protagonisme de la competitivitat, cosa que fa que aparega la solidaritat i la cooperació, els valors socials com la convivència, respecte, integració o tolerància, els valors culturals i històrics derivats de la tradició centenària al País Valencià o valors lingüístics com la riquesa de vocabulari o diversitat idiomàtica.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *